23948sdkhjf

Fransk mindsteløn i stormvejr

Danske Speditører bakker EU op.

Både Frankrig og Danmark beskyldes for at krænke EU-retten. Franskmændene kritiseres for at indføre en mindsteløn, som efter EU-kommissionens opfattelse - ligesom den tyske mindsteløn - er i strid med bestemmelserne om det indre europæiske marked, og danskerne kritiseres for at fejlfortolke bestemmelserne om cabotage.

Danske Speditører glæder sig over, at den franske mindsteløn ikke kommer til at blive indført i stilhed.

Den franske mindsteløn på 9,67 Euro pr. time er efter speditørernes opfattelse blot det seneste skud på stammen af nationale særordninger, der går imod tankerne om et fælles indre marked.

Vogter

- For Danske Speditører, der er imod den franske mindsteløn, er det godt at vide, at EU-kommissionen reelt lever op til sin funktion som EU-traktatens vogter. Vi kan konstatere, at det har hjulpet at gøre sin indflydelse gældende. Det er ikke kun de europæiske erhvervsorganisationer, der har været aktive. Også en lang række transportministre fra andre EU-lande har gjort EU-kommissionen opmærksom på, at det ikke nytter noget med nationale særordninger.

-Det har ført til, at EU-kommissionen virkelig er kommet ud af starthullerne over for Frankrig og Danmark. Det giver anledning til optimisme på den lange bane, selv om jeg også bliver nødt til at sige, at vores medlemsvirksomheder må regne med, at den franske mindsteløn bliver indført som planlagt den 1. juli 2016. Den store del af vores medlemsvirksomheder, der har med internationale vejgodstransporter ind og ud af Frankrig og cabotagekørsel i Frankrig at gøre, vil blive berørt. De vil komme til at opleve ekstra byrder.

Efter Henrik Beck’s opfattelse er EU er den bedste allierede i indsatsen for at få stoppet den franske mindsteløn.

- Derfor vil det være katastrofalt, hvis den britiske folkeafstemning den 23. juni 2016 ender med et nej. Det vil kunne svække EU-sammenholdet og EU-kommissionen så meget, at det kan hæmme indsatsen for at få regeringerne i Frankrig og Danmark til at følge bogstav og ånd i bestemmelserne om det indre marked, siger Henrik Beck.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062