23948sdkhjf

Klima: Hvad betyder Cancun-aftalen for grøn transport?

Ugens kommentar af Søren Cajus, DI Transport.

Ugens kommentar af Søren Cajus, DI Transport.



I modsætning af forhandlingerne sidste år i København lykkedes det for COP16 i Cancun at opnå til enighed om en fælles aftale, som reelt består af 25 særskilte dokumenter.

Aftalen indeholder ingen nye forpligtelser, men den løfter blandt andet de frivillige reduktionsmål fra Copenhagen Accord over i et formelt FN beslutningsdokument.

Den vigtigste CO2-ramme for den danske transportsektor er derfor fortsat EU’s 2020 målsætning, hvor Danmark er forpligtet til at nedbringe sin CO2-udledning med 20 pct. frem til 2020.

Eftersom transportsektoren står for 1/3 af Danmarks nationale CO2-udledning, vil der fortsat være pres på at finde cost-effektive CO2-løsninger i transportsektoren.

At opnå CO2-reduktioner i transporten kræver fælles globale, europæiske og danske rammevilkår for at undgå konkurrenceforvridning. Inden for disse rammer skal virksomhederne med flid og opfindsomhed finde nye CO2-effektive veje.

Derfor støtter vi også Center for grøn transports initiativer med at give tilskud til demonstrationsprojekter for energieffektive transportløsninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156