23948sdkhjf

Klimamål er en udfordring for dansk transport

EU’s nye klimamål er en større udfordring for danske virksomheder end i andre lande, siger DTL’s direktør Erik Østergaard.

EU’s nye klimamål er en større udfordring for danske virksomheder end i andre lande, siger DTL’s direktør Erik Østergaard.



EU-Parlamentet har netop vedtaget en stor klima- og energipakke, som medlemslandene nu skal indføre pakken i de enkelte lande.

Målet for reduktion af CO2 i transport, byggeri, servicesektoren, landbrug og affald er en reduktion på 10 procent i 2020. Dette mål er ifølge EU fordelt ud på landene efter deres evne til at bære byrden. Danmark er derfor blevet tildelt et krav om reduktion på 20 procent for disse sektorer - inklusiv transport.

- Det er godt, at EU gør en indsats for klimaet. Det gavner alle. Men det er bekymrende, at dansk erhvervsliv skal udsættes for forpligtelser, der er så meget hårdere end i resten af EU. Det danske transporterhverv må ikke undergraves. I forvejen er der ulige konkurrence i udlandets favør i forhold til de danske transportvirksomheder pga. rammebetingelserne for vores branche i Danmark. Det vil hverken være godt for miljøet eller for Danmarks økonomi, siger Erik Østergaard.

Han mener, at regeringen bør sikre, at CO2-reduktioner opnås på den måde, der er billigst for den danske økonomi og som fastholder Danmarks konkurrenceevne.

På biobrændstof-området vedtog EU-Parlamentet, at transportsektorens forbrug af vedvarende energi i 2020 skal være på 10 procent og at biobrændstof, der reelt bidrager til at reducere udslip af CO2 ved at være produceret på basis af f.eks. affaldsstoffer, skal tælle dobbelt i beregningen af at opnå kvoten på 10 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109